У с. Ходоси зустріли Велику Святиню

Милістю Божою, та благословенням правлячого архієрея митрополита Варфоломія, який подарував святиню православній громаді, 24 жовтня, у суботу православні християни села Ходоси Рівненського району зустріли ікону з часточкою мощей святого апостола Андрія Первозванного.
По благословенню Владики ікону привіз прес-секретар єпархії ігумен Герман (Кулакевич). На початку села святиню зустрів настоятель священик Андрій Тижук разом зі своєю невеличкою паствою, які лишилися вірними Матері Церкви. З молебним співом ікону пронесли селом до будинку, де тимчасово звершується богослужіння.
Ігумен Герман вітаючи присутніх з їхньою великою радістю, сказав: «Велика милість Божа, та щедрість нашого Владики. Ви сьогодні отримали часточку мощей Того святого апостола, який спілкувався з Самим Господом нашим Ісусом Христом, який торкався Господа, який чув Його настанови. Апостол Андрій приніс святу віру на нашу землю, то нехай з приходом до вас його святих мощей, ви укріпитесь ще більше в Православній Віри, та збережете її до останніх ваших днів, а через це і увійдете в Царство Боже. Амінь».
Настоятель передав щиру подяку від імені прихожан для Високопреосвященнішого Владики Варфоломія. Нагадаємо, що після захоплення храму Нерукотворенного Образу, православна громада змінила свою назву, на громаду святого апостола Андрія Первозванного.

 

Переглядів: 59

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *