Преполовіння Пятидесятниці у с. Ходоси Рівненського району

Преполовіння Пятидесятниці у с. Ходоси Рівненського району рахується місцевим святом. З початком духовного життя у селі, це свято відзначається як сільський відпуст. В цьому році вірні чада Української Православної Церкви це свято святкували по особливому, оскільки зібралися вони не в своєму храмі, а в будинку, який тимчасово є їхнім пристанищем для молитви.
20 вересня 2014 року в канун великого двунадесятого свята Різдва Пресвятої Богородиці представниками київського патріархату за підтримки місцевої влади рейдерські було захоплено храм Нерукотворенного Образу Христа Спасителя.
В зв’язку з цим, жителі села, які лишилися в лоні Православної Церкви змушені були змінити назву громади і будувати новий храм. Великих зусиль прикладає громада на честь апостола Андрія Первозванного для того, щоб створити належні умови для здійснення богослужінь. Але заручитись підтримкою місцевої влади не вдається.
В цьому році свято Преполовіння випало на 6 травня день пам’яті Вмч. Георгія Побідоносця.
З радістю в душі та зі сльозами на очах молилися за святковим Богослужінням парафіяни молитовного будинку. Святкове Богослужіння у співслужінні прес-секретаря єпархії ігумена Германа (Кулакевич) та настоятеля священика Андрія Тижука очолив протоієрей Володимир Семенчук настоятель храму Різдва Богородиці с. Великий Олексин.
За літургією було виголошено молитву за мир та спокій в нашій Державі.
По закінченню богослужіння на подвір’ї біля криниці було звершено Водосвятний молебень з уставним многоліттям, яке урочисто виголосили служащі диакони. Після молебню настоятель подякував духовенству за спільну молитву та духовну підтримку.SAM_0371 SAM_0378 SAM_0398 SAM_0418 SAM_0422 SAM_0463

Переглядів: 112

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *